Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Навчання з надання першої медичної допомоги

 Вміння надавати першу медичну допомогу є надважливим та дуже корисним, особливо в сучасних  умовах - умовах війни в Україні. 

  Перша Медична Допомога (ПМД) — комплекс невідкладних медичних заходів, які проводяться людині, що раптово захворіла або постраждала, на місці пригоди та під час її транспортування до медичного закладу.
  Основною метою проведення такого навчання є формування чіткого алгоритму дій та якісних практичних навичок при наданні першої допомоги.

20  вересня 2022 року в нашому коледжі пройшло навчання для працівників закладу з надання першої медичної допомоги. Тренінг проводили Чорнобрива Наталя Василівна - заступник директора з навчальної роботи, викладач педіатрії, медсестринства в педіатрії, невідкладних станів в педіатрії.  Та Ковальчук Катерина Вікторівна - викладач медсестринства в хірургії.
 

 Значення першої медичної допомоги важко переоцінити. Своєчасне надання та правильне проведення медичної допомоги не тільки рятує життя постраждалому, але й забезпечує подальше успішне лікування хвороби або ушкодження, попереджує розвиток тяжких ускладнень (шок, нагноєння рани, загальне зараження крові), зменшує втрату працездатності.